Brug data

Danmarks adresser registreres i Danmarks Adresseregister (DAR). Det er kommunerne, der fastsætter vejnavne og adresser. Derfor er det også kommunerne, som registrerer de tilhørende data.

Vil man have adgang til data om Danmarks ca. 110.000 vejnavne og ca. 3,8 mio. adresser, kan det ske via webstederne www.datafordeler.dk eller https://dawadocs.dataforsyningen.dk/, hvorfra man frit kan tilgå data. Fra webstedet DAWA api kan man enten downloade en kopi eller anvende en række online datatjenester.

På datafordeler.dk og dawa.dataforsyningen.dk er der tale om selvbetjening, som kræver, at man er teknisk kyndig, eller på anden måde har adgang til teknisk bistand.

I løbet af 2021 afklares fremtidig placering af DAWA funktionaliteter. Som udgangspunkt er der ikke tale om udfasning af funktionaliteter, men indpasning i eksisterende distributionskanaler. Afklaringer vil finde sted i løbet af 2021, og der vil blive meldt en detaljeret plan ud for eventuel transition af funktionaliteter herefter. 

Vi er klar over, at AWS anvendes bredt af mange og forskellige aktører, og at anvenderne har behov for tid til at omlægge systemer. Vi arbejder derfor som udgangspunkt med en paralleldrift på 12 måneder. 

I løbet af 2021, vil der blive informeret yderligere om indhold og drift for DAWA og AWS.

Læs mere på www.datafordeler.dk eller på DAWA's webAPI:https://dawadocs.dataforsyningen.dk/