Præcise adresser redder liv

Gode og præcise adresser er afgørende i mange situationer i hverdagen. Det gælder både i akutte situationer, hvor du hurtigt har brug for en ambulance eller brandbil, men også når pakker og breve skal bringes ud eller når venner eller familie skal på besøg.

Hvis der kun er en enkelt eller ganske få adresser i et stort område med mange bygninger har 1-1-2, ambulance, brand og politi svært ved at finde frem og kan blive forsinket.

Derfor er adresser vigtige

Gode og præcise adresser er ikke bare nyttige i en akut situation – også i det daglige, når post og pakker skal bringes ud, når taxien eller serviceteknikeren skal finde frem ved hjælp af GPS – eller når venner og familie skal på besøg.

Også virksomhederne ka mærke de nye adresser på bundlinjen, fordi det gør det bl.a. lettere for kunderne at finde frem og for virksomhederne at lave kørselsplanlægning. Det samme gælder i den offentlige forvaltning.

Hvad kan du selv gøre:

  • Kommunen kontakter dig, hvis du skal have en ny adresse. Du skal altså ikke selv gøre noget for at sikre, at din adresse bliver præcis.
  • Hvis din virksomhed mangler en adresse i adresseregistret, undersøg først om virksomheden kan anvende en af de adresser der er allerede er registreret. Hvis det ikke er muligt kan den kommunale adressemyndighed kontaktes for at aftale, hvilken adresse virksomheden så skal anvendes.
  • For at du også selv kan få gavn af forbedringerne, skal du opdatere data i dit GPS-system efter producentens anvisninger. Nyere GPS-systemer og de fleste smartphones opdaterer dog automatisk.
  • Er dit husnummerskilt tydeligt? Husk at synlige adresser er Danmarks bedste vejviser.