Kan GPS'en ikke finde adressen?

Vejnavne og adresser er Danmarks bedste vejviser. Men det hjælper jo ikke hvis GPS-navigationssystemet ikke kan finde adressen.

Det samme kan man opleve i de kort der vises på internettet, i smartphones eller på bærbare computere: Adressen findes ikke.

Årsagen er ofte at GPS’en eller det digitale kort ikke er opdateret med de nyeste og rigtige vejnavne og adresser.

Sådan kan du gøre

Hvis du vil kontrollere om et vejnavn eller en adresse findes, kan du kigge på kortet 'Adresser i Danmark' øverst på denne hjemmeside.

Findes adressen her, har kommunen registreret adressen korrekt og kan ikke gøre mere.

Løsningen er i så fald at opdatere det system eller den enhed, du bruger. Hvordan det gøres afhænger af hvilket system og fabrikat, der er tale om – henvend dig til producenten eller leverandøren.

Hvis du benytter en digital korttjeneste på nettet eller en app på din smartphone, skal du henvende dig til den pågældende udbyder. Ofte findes der en fejl-rapporteringsmulighed på deres hjemmeside.

Se mere her om hvordan du indberetter en fejl   

Kan kommunen hjælpe?

Nej. Kommunerne kan ikke hjælpe med at kontakte udbydere af GPS navigationssystemer.

Kommunen kan kun hjælpe med at oprette en adresse, hvis du er sikker på at adressen er gyldig og findes ”i den virkelige verden”, men ikke kan ses på kortet 'Adresser i Danmark' her på hjemmesiden. I så fald kan du bede kommunen om at kigge på sagen og undersøge, om det er en fejl, som skal rettes.