Når GPS'en ikke finder adressen

Vejnavne og adresser er Danmarks bedste vejviser. Men det hjælper ikke, hvis GPS-navigationssystemet ikke kan finde adressen.

Det samme kan man opleve i de kort der vises på internettet, i smartphones eller på bærbare computere: Adressen findes ikke. Årsagen er ofte at GPS’en eller det digitale kort ikke er opdateret med de nyeste og officielle vejnavne og adresser.

Fejl i et GPS-navigationssystem

Hvis du vil kontrollere om et vejnavn eller en adresse findes, kan du søge på kortet over adresser i Danmark. Kortet viser alle officielle danske adresser. Kan du fremsøge og se den rigtige adresse på kortet, så er adressen registreret korrekt og fejlen ligger derfor hos din GPS-udbyder. Kommunerne kan ikke hjælpe med at kontakte udbydere af GPS-navigationssystemer.  

En løsning kan i nogle tilfælde være at opdatere det GPS-system, du bruger. Hvordan det gøres afhænger af hvilket system og fabrikat, der er tale om – find information om dette hos din producent eller leverandør. Hvis du benytter en digital korttjeneste på nettet eller en app på din smartphone, kan du henvende dig til den pågældende udbyder. Se mere om hvordan du indberetter en fejl til en udbyder   

Fejl i en officiel adresse

Hvis du finder en fejl i en officiel adresse på kortet over adresser i Danmark, kan du indberette den til den ansvarlige myndighed. Se hvordan du indberetter fejl i en officiel adresse eller på baggrundskortet